Paskaita „Otsukaresama! Bendruomeniškumo ir atsidavimo kultūra japonų kasdienoje“


Renginio detalės

Paskaita „Otsukaresama! Bendruomeniškumo ir atsidavimo kultūra japonų kasdienoje“Ar žinojote, kad frazė „Otsukaresama“ Japonijoje reiškia ne tik padėką, bet ir atspindi gilų bendruomeniškumo jausmą? Taip, pažodinis frazės vertimas būtų „Gerbiamasis (-oji), labai nuvargote“, bet už atsidavimą bendram tikslui tas nuovargis yra vertas ypatingos pagarbos.

Apie tai ir ne tik išgirsite viešoje paskaitoje, kurioje bus nagrinėjama unikali japonų kultūrinė ypatybė – noras priklausyti grupei. Ką tai suteikia japonams? Pirmiausia, tai tiesiogiai susiję su kasdienių santykių palaikymu tarp bendradarbių ir draugų, įskaitant ir hierarchinius ryšius.

Kita sritis – glaudūs ryšiai, kuriami remiantis bendrais pomėgiais. Čia daugiau dėmesio bus skiriama vyresniajai kartai, garsėjančiai aktyvumu ir atsidavimu savo hobiams.

Paskaitą Ąžuolyno bibliotekos Žvaigždžių salėje (Radastų g. 2, 1 a.) rugsėjo 24 d. 18.00 val. ves VDU Azijos studijų centro direktorius dr. Arvydas Kumpis. Ateikite ir sužinokite, kaip japonų ištobulinta tvarka gali įkvėpti ir praturtinti mūsų kasdienybę.

Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.