Informacija
iBiblioteka
DUK

„Vasara su knyga“ rekomendacijos: perskaityk knygą apie svajonių šalį

„Vasara su knyga“ rekomendacijos: perskaityk knygą apie svajonių šalį

Kur visuomet svajojote nuvykti? Gal į Indiją ar Prancūziją? Ten atsidurti galite ne tik keliaudami, bet ir skaitydami! Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. vyksta Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kurio metu kviečiame perskaityti penkias knygas, jas registruoti svetainėje vasarasuknyga.lt ir laimėti šaunių prizų! Šia proga parengėme virtualią knygų parodą, padėsiančią išsirinkti, kokią knygą skaityti užduočiai „perskaityk knygą apie svajonių šalį“.

INDIJA

Vaiva Rykštaitė „Viena Indijoje“

Tikri, autentiški Vaivos Rykštaitės solo kelionės į Indiją atsiminimai jus nukels į prieskoniais ir ajurvedos aliejais kvepiantį kraštą. Tai istorija ir apie ilgaamžes tradicijas, šventas mantras, jogą, šventyklas, ir apie madingiausius Mumbajaus barus, Bolivudą, ties pamišimo ar nušvitimo riba atsidūrusius vakariečius. „Kelis sykius įsimylėjau. Daugybę kartų patikliai pirkau ir vartojau dvasingumą lyg kokį paracetamolį. Porą sykių vos nemiriau. Tačiau už egzotiškus nuotykius svarbesnės yra jų suteiktos pamokos – kai iš žioplos turistės pamažu virtau moterimi, suvokiančia, kaip svarbu gyvenime išmokti būti pačiai sau geriausia kompanija“, – pasakoja autorė.

Martynas Starkus „Tuk tuk Indija“

Sąmojo kupinas gerai žinomo keliautojo Martyno Starkaus kelionės į Indiją dienoraštis, išsamiai pristatantis šalį. Keturių lietuvių vyrų draugija Mumbajuje įsigijusi seną automobilį leidžiasi į nuotykį po egzotiškąją Indiją. Keliautojai pasineria į vietos gyvenimą, lankosi ten, kur turistai retai kelia kojas, ir taip susipažįsta su ne tik paradine Indijos puse.

ITALIJA

Dalia Smagurauskaitė „Saulės sala Sicilija“

Idiliškasis Italijos regionas Sicilija užburia UNESCO saugomu paveldu, įspūdinguoju Etnos ugnikalniu, žydromis pakrantėmis, graikų, romėnų, arabų, normanų ir ispanų palikimu, puikiu maistu ir vynu bei draugiškais salos gyventojais. Knygoje susipažinsite ne tik su Sicilijos kultūra ir turistiniais objektais, bet ir negirdėtomis istorijomis iš salos gyvenimo. „Sicilija − tarsi mozaika, tarsi kaleidoskopas: spalvota ir kaskart kitokia“, – teigia autorė Dalia Smagurauskaitė.

Nicky Pellegrino „Į Italiją su meile“

Vasariškas skaitinys, kvepiantis gardžiais itališkais patiekalais! Populiarių romanų autorės Nickės Pellegrino „Į Italiją su meile“ – tai istorija apie talentingą kulinarę Sarą, kuri išsiskyrusi su savo vaikinu viską meta ir leidžiasi į kelionę, norėdama surasti savo šaknis. Mašina sugęsta idiliškame Italijos kalnų miestelyje. Iš vietinio restoranėlio, kuriame maistas gaminamas iš visos širdies, sklinda gardus kvapas, o miestelio aikštėje pilna romantiškų porų. Tai „skani“ istorija apie gyvenimo vingius, pokyčius, šaknis ir Italijos žavesį.

PRANCŪZIJA

Erika Umbrasaitė „Prancūzija mon amour“

„Prancūzijoje mon amour“ susipina ir paryžietiška elegancija, Prancūzijos kultūra, bohemos bei dekadanso prieskonis, ir stereotipai – tai knyga apie užburiančią, bet tikrą Prancūziją. Sužinosite, kaip pjaustyti sūrį, kokia prancūzų gyvenimo džiaugsmo paslaptis, meilės taisyklės bei vaikų auklėjimo subtilybės. Knyga su humoro prieskoniu, pilna tikrų istorijų ir paskaninta receptais.

Cheryl Diamond „Paryžiaus valandos“

Tarpukario Paryžius, aplink verdantis kerintis menininkų gyvenimas ir triukšmingas Monmartro baras, kuriame susitinka keturi paprasti žmonės, ieškantys ko nors prarasto: buvusi Marselio Prusto tarnaitė, išsaugojusi vieną jo sąsiuvinį, kurį buvo patikėta sudeginti, pabėgėlis armėnas, ieškantis ramybės ir rodantis lėlių vaidinimus apie tragiškus vaikystės įvykius, dailininkas, bandantis išsisukti nuo bausmės už negrąžintą skolą, žurnalistas, pasakojantis kitų istorijas, nes pasakoti savąją pernelyg skaudu. Ar visiems pavyks surasti tai, ko ieško?

JAPONIJA

Aurelijus Zykas „Japonijos spalvos ir skoniai“

Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro vadovo, Japonijoje praleidusio ketverius metus, įvairiapusis pasakojimų leidinys. Susipažinsite ne tik su UNESCO pasaulio paveldo objektais, kultūriniu paveldu, Japonijos žmonėmis ir jų gyvenimo būdu, bet ir autentiškais, nostalgija ir humoru dvelkiančiais atsiminimais apie gyvenimą dviejuose skirtinguose Japonijos miestuose: Tokijuje ir Kanadzavoje.

Kazuo Ishiguro „Plūduriuojančio pasaulio menininkas“

Nobelio literatūros premijos laureato Kazuo Ishiguro kūrinys „Plūduriuojančio pasaulio menininkas“ apie Japoniją po Antrojo pasaulinio karo. Tai jautri istorija apie į pensiją išėjusio garsaus dailininko Masudžio Ono prieštaringą likimą, meną, kartų skirtumus, besikeičiančias vertybes, susitaikymą su praeities klaidomis.

Daugiau knygų rekomendacijų rasite bibliotekos Grožinės ir teminės literatūros skaityklose (Radastų g. 2, 2 ir 3 a.).