Informacija
iBiblioteka
DUK

„Kazys Varnelis“ sudarytoja Daiva Vaišnienė

„Kazys Varnelis“ sudarytoja Daiva Vaišnienė

Įvertink knygą!
[Bendrai: 0 Vidurkis: 0]

 

Kazys Varnelis (1917–2010) buvo daugialypė ir unikali asmenybė, menininkas ir estetas iš prigimties. Jis taip pat buvo Čikagos moderniojo meno atstovas ir optinių kompozicijų meistras. Jo kūriniai yra saugomi Guggenheimo muziejuje Niujorke, Šiuolaikinio meno muziejuje Čikagoje, Čikagos dailės institute, kituose Jungtinių Valstijų muziejuose, Budapešto dailės muziejuje ir Lietuvos dailės muziejų kolekcijose.

Kazys Varnelis, kuris praleido savo kūrybingiausius gyvenimo dešimtmečius užsienyje. Į Lietuvą sugrįžo ir svariai papildė optinio meno, minimalizmo ir konstruktyvizmo skirsnį Lietuvos dailės istorijoje. Jo didžiulė darbų kolekcija ir kitų visą gyvenimą kauptų rinkinių, tarp kurių yra vertybių, susijusių su Lietuvos istorija ir kultūra, kartografijos ir bibliofilinių retenybių kolekcijos, Europos ir Azijos kultūros artefaktai, taip pat unikalūs taikomojo meno pavyzdžiai, yra didžiulis padėjėjas Lietuvos dailės istorijos skirsnio papildymui. Kazio Varnelio namai-muziejus buvo įkurtas Vilniuje 2001 metais, o Lietuva amžinai bus dėkinga už jo padovanotą kolekciją.

Šis leidinys padės geriau susipažinti su Kazio Varnelio kūryba ir skatins pristatyti menininko darbus už Lietuvos ribų. Knyga, parengta dviem kalbomis, pirmą kartą taip išsamiai ir nuosekliai aprašo Kazio Varnelio asmenybę ir kūrybą.

Leidinyje skaitytojai turės galimybę įdomiai ir vaizdingai keliauti per K. Varnelio gyvenimą ir kūrybą. Pradėdami nuo dailininko vaikystės, jie sužinos naujų faktų apie jo studijų metus ir ankstyvąją kūrybą Kaune, gyvenimą Vokietijoje ir bažnyčioms skirtus šio laikotarpio projektus. Skaitytojai taip pat galės mėgautis bažnytinio meno studijos laikotarpio darbais ir brandžiojo Čikagos laikotarpio kūriniais, pažinti vėlyvosios kūrybos bruožus ir gyvenimą Stokbridže. Be to, jie sužinos apie K. Varnelio grįžimą į Lietuvą ir muziejaus kūrimą.

Užsakyti leidinį