Informacija
iBiblioteka
DUK

Surinko Juozas Tallat-Kelpša „Namopi“

Surinko Juozas Tallat-Kelpša „Namopi“
Įvertink knygą!
[Bendrai: 0 Vidurkis: 0]

 

Leidinys „Namopi” yra paremtas kompozitoriaus Juozo Tallat-Kelpšos (1889-1949) rankraščiais. XX a. I pusės rankraščiai saugomi Lietuvos literatūros ir meno archyve. Knyga pristato autentišką kultūros paveldo pavyzdį, unikalų XX a. pradžios rašytinį šaltinį. Leidinys išleistas taip, kad būtų išsaugotas autentiškas turinys, vaizdas ir kontekstas.

Šalia rankraščių pateikiama informacija, supažindinanti skaitytoją su jų savitumu ir problematika, taip pat pateikiami komentarai ir pastebėjimai, susiję su konkrečiomis dainomis. Trumpai pristatoma kompozitoriaus J. Tallat-Kelpšos gyvenimas, kūryba ir santykis su muzikiniu folkloru.

Rankraščių rinkinyje pateikiamos neharmonizuotos liaudies dainos ir autentiški jų pavyzdžiai. Leidinys skirtas muzikinio folkloro atlikėjams, etnomuzikologams, kompozitoriams ir visiems, kurie domisi autentišku kultūriniu paveldu. Nors išleistas nedideliu tiražu, jis yra prieinamesnis skaitytojams, ir tikimės, kad jis ne tik praturtins jūsų žinias ir patirtį, bet ir paskatins naujas kūrybines idėjas ir veiklas.

Užsakyti leidinį