Informacija
iBiblioteka
DUK

Trumpų istorijų konkursas „Šiurpės“

Šiurpių konkursas

Šiurpės – šiuolaikinis vaikų tautosakos žanras. Prasidėjusios kaip žodiniai pasakojimai tamsoje siekiant išgąsdinti draugus, vėliau buvo užrašomos bei persikėlė ir į virtualią erdvę. Šių trumpų, paslaptingų istorijų tikslas – sužadinti baimės jausmą. O ruduo, kai oras darosi niūresnis ir vis anksčiau temsta – pats geriausias laikas šiurpinti. Žaislai, drabužiai, laumės, kipšai, vampyrai, monstrai, vaiduokliai – bauginti gali bet kas! O gal norite ne tik išgąsdinti, bet ir prajuokinti? Galite sukurti šiurpės parodiją ir baugias situacijas aprašyti su netikėta, linksma pabaiga.

Kūrinių vertinimo kriterijai

Bus renkami trys konkurso laimėtojai pagal šias kategorijas: šiurpiausia, kūrybiškiausia, komiškiausia.

Vertinama:
meninė vertė: originalumas, kūrybiškumas, išskirtinis rašymo stilius;
teksto kokybė: taisyklinga rašyba, kalbos stilius;
tinkamumas nominacijoms: šiurpu, kūrybiška arba komiška;
tinkamas pateikimas: DOCX arba PDF formatas, pateikta visa informacija (vardas, pavardė, mokykla (jeigu esate moksleivis), miestas / gyvenamoji vietovė), teksto apimtis – 100–500 žodžių.

Vertinimo komisijoje turime šiurpių istorijų entuziastų ir literatūros specialistų, skaitančių ne tik lietuviškai, bet ir angliškai bei vokiškai, tad kviečiame rašyti ir šiomis kalbomis.

Konkurso prizai

Trys laimėtojai bus apdovanoti rėmėjų „Zoombook“ įsteigtais prizais: išskirtinės kokybės „Premium“ fotoknygomis, kuriose galės įamžinti savo kūrybą ar įsimintinas gyvenimo akimirkas!

Daugiau apie „Zoombook Premium“ fotoknygas rasite nuorodoje.

Nors konkurso dalyvių amžius neribojamas, labai kviečiame aktyviai įsitraukti mokyklas, kadangi daugiausia rašinių atsiuntusiai mokyklai bus skiriamas specialus prizas – nemokama Ąžuolyno bibliotekos edukacija.

Konkurso sąlygos

• Konkurso laikotarpis: 2024 m. spalio 14 d. – lapkričio 4 d. (imtinai);
• Dalyvių amžius neribojamas;
• Teksto apimtis – 100–500 žodžių;
• Galima rašyti lietuvių, anglų, vokiečių kalbomis;
• Kūrinį siųsti el. paštu rekomendacijos@azuolynobiblioteka.lt DOCX arba PDF formatu, taip pat pateikti šią informaciją: vardas, pavardė, mokykla (jeigu esate moksleivis), miestas / gyvenamoji vietovė;
• Laimėtojai bus skelbiami lapkričio 11 d. Dėl prizų atsiėmimo konkurso organizatoriai su laimėtojais susisieks el. paštu;
• Visi surinkti asmens duomenys bus naudojami tik konkursui vykdyti ir laimėtojams nustatyti. Jūs turite teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, ar bet kada atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis ir nebedalyvauti konkurse pranešdami el. paštu rekomendacijos@azuolynobiblioteka.lt;
• Dalyvaudami konkurse patvirtinate, jog pateiktas kūrinys yra jūsų intelektinė nuosavybė. Sutinkate, jog kūrinys ar jo ištraukos gali būti skelbiamos Ąžuolyno bibliotekos, Kauno ir Marijampolės apskričių viešųjų bibliotekų bei mokyklų bibliotekų svetainėse, socialiniuose tinkluose, paminint jūsų autorystę;
• Konkurso organizatorius pasilieka teisę keisti konkurso sąlygas iš anksto informavęs apie tai interneto svetainėje adresu azuolynobiblioteka.lt.

Konkurso organizatorius:
Ąžuolyno biblioteka (BĮ Kauno apskrities viešoji biblioteka)

Konkurso partneriai:
Birštono savivaldybės viešoji biblioteka, Jonavos rajono savivaldybės Grigorijaus Kanovičiaus viešoji biblioteka, Kaišiadorių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Kalvarijos savivaldybės viešoji biblioteka, Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Kazlų Rūdos Jurgio Dovydaičio viešoji biblioteka, Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešoji biblioteka, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka, Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Vilkaviškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Konkurso rėmėjas:
„Zoombook“
zoombook.lt
„Instagram“ @zoombook.lt
„Facebook“ @ZOOMBOOK.lt

„Zoombook“ padeda išsaugoti vertingiausias gyvenimo akimirkas fotoknygose, fotodrobėse, fotokalendoriuose, darbo kalendoriuose ir kituose personalizuotuose produktuose. Tai unikalios dovanos sau ir artimiesiems vestuvių, gimtadienio ar kitos ypatingos šventės proga!