Informacija
iBiblioteka
DUK

Kurt Jensen „Peerless: Rouben Mamoulian, Hollywood, and Broadway“

Kurt Jensen „Peerless: Rouben Mamoulian, Hollywood, and Broadway“
Įvertink knygą!
[Bendrai: 0 Vidurkis: 0]

 

Gimęs tuometinėje Rusijos imperijoje, armėnas Rouben Mamoulian (1897–1987) buvo viena iš labiausiai stebinančių ir pritrenkiančių asmenybių Amerikos kino ir teatro scenose, pastatęs tokius spektaklius kaip „Porgy and Bess“, „Carousel“ ir „Oklahoma!“, bei sukūręs filmus „Love Me Tonight“, „Queen Christina“, „City Streets“ ir „Silk Stockings“. Tiesa, palyginus su kitais režisieriais, kūrusiais tuo pačiu metu, Mamoulian buvo mažiausiai žinomas ir vertinamas.

Rouben Mamoulian apibūdinamas kaip nepalenkiamo bei autokratiško būdo, staigių nuotaikų šuolių, įspūdingo pasitikėjimo savimi nestokojantis režisierius, sukūręs virtinę nesėkmingų bei nepelningų pastatymų, tačiau tuo pačiu vertinamas dėl kelių dar iki šių dienų svarbių teatro bei kino kūrinių. Paskutinė jo pastatyta pjesė buvo pristatyta 1949 metais. Mamoulian mirė 1987-aisiais, po ilgų bedarbystės, skurdo ir tamsos dešimtmečių.

Kritikas Kurt Jensen, rašydamas šią knygą, kruopščiai išnaršė visus įmanomus šaltinius apie režisieriaus karjerą ir gyvenimą. Leidinys pilnas stulbinančių pastebėjimų, Mamoulian asmeninių užrašų, interviu su jo kolegomis. Taip pat jame itin gilinamasi į kūrėjo estetikos, apšvietimo, choreografijos principus bei garso dizainą. Ši knyga skaitytojams siūlo įvairiapusį, nuodugnų žvilgsnį į savotišką genijų.

Užsakyti leidinį