Informacija
iBiblioteka
DUK

Laimos Baršauskienės knygos „Mirtis ir mažiau svarbūs dalykai“ pristatymas

Laimos Baršauskienės knygos pristatymas

Spalio 4 d. 18.00 val. kartu su „Balto“ leidybos namais kviečiame į susitikimą su slaugytoja, paliatyviosios pagalbos specialiste, lektore, konsultante Laima Baršauskiene. Vyks jos debiutinės knygos „Mirtis ir mažiau svarbūs dalykai“ pristatymas.

Vieną dieną, pačiame karantino įkarštyje, socialinę erdvę tiesiog sudrebino Laimos įrašas „Facebook“ platformoje: slaugytoja papasakojo apie vaikus, kurie diktatoriškai nutarė, kad jų šeimai – tarp jų ir ligotiems garbaus amžiaus tėvams – skiepai nereikalingi. Tačiau virusas jų (ir tėvų) neaplenkė. „Tėvų žudikai“ – taip pavadintu įrašu dalijosi tūkstančiai. Tada ne vienas ir atrado už širdies griebiančias slaugytojos istorijas, publikuotas jos „Facebook“ paskyroje.

Knyga pasakoja apie paskutines gyvenimo valandas skaičiuojančią moterį, kuri sukaupusi kuklias jėgas vos vos kilsteli prie čiužinio priaugusią ranką su iškeltu į viršų nykščiu ir ištaria „Vo!!!“, taip pagirdama ryškiai geltonas ją lankančios medikės kelnes, apie mamą, dienas leidžiančią su niekada neužaugsiančiu dideliu vaiku tarp kalnų jo mėgstamų dėlionių… Laima Baršauskienė fiksuoja jautrias, graudžias ir skaudžias slaugytojos kasdienybės akimirkas, ir šios istorijos verčia susimąstyti. Moteris atvirai pasakoja apie pasiaukojantį medikų darbą, sudėtingus jo užkulisius ir atveria įsisenėjusias sveikatos sistemos žaizdas.

„Kai gavau pasiūlymą sudėti savo aprašytas istorijas į knygą, nežinojau kodėl, bet sutikau. Dabar jau žinau. Tai tas pat, kas ir tada, kai į žmones prabylu kitokiu – gyvu žodžiu. Ne kartą esu girdėjusi tikinimą, kad tos istorijos ne tik papasakoja, bet ir priverčia susimąstyt, pasvert savo gyvenimą, perkainot vertybes, moko vienokių ar kitokių dalykų“, – įžangoje rašo Laima Baršauskienė.

Renginys vyks Ąžuolyno bibliotekoje, Žvaigždžių salėje (1 a.). Susitikimo metu bus galima įsigyti pristatomą knygą „Mirtis ir mažiau svarbūs dalykai“.

Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.