Informacija
iBiblioteka
DUK

Björn Stephan „Nur vom Weltraum aus ist die Erde blau“

Björn Stephan „Nur vom Weltraum aus ist die Erde blau“

Įvertink knygą!
[Bendrai: 0 Vidurkis: 0]

 

Šis romanas, vadinamas „Tik iš kosmoso žemė yra žydra”, yra debiutinis ir kupinas empatijos bei sąmojingumo. Jis pasakoja apie blokinių daugiaaukščių poeziją, pirmąją meilę, baltuosius nykštukus ir mėlynuosius milžinus. Veiksmas vyksta Klein Krebslow blokinių namų kvartale, kuriame gausu betono ir yra vos keli akmenukai.
Pagrindiniai veikėjai, Sascha ir jo draugas Sonny, auga šiame kvartale. Sascha, svajingas 13-metis, rinko unikalius žodžius ir jo gyvenime nieko ypatingo nevyksta, išskyrus tai, kad senoji šalis išnyko, tėvas apkurto, o bjaurieji namo banditai gyvena toje pačioje laiptinėje kaip ir jis. Viskas ima keistis, kai į jų gyvenvietę persikelia paslaptinga mergina Juri, kuri domisi žvaigždėmis ir visata, bet nieko nepasakoja apie save.
Romanas taip pat aprašo įvykį, kai chuliganai sumuša seną pamišėlį, kuris sukelia neįprastą vasarą Saschos ir Juri gyvenime. Šis romanas buvo apdovanotas Ulla Hahn autoriaus prizu 2021 m. Tai gali būti įdomus skaitymas tiems, kurie mėgsta emocingus, įtraukiančius pasakojimus apie paauglių gyvenimą ir jo suvaržymus bei galimybes.

Užsakyti leidinį